• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  laos reis kinderen
  Hulpproject Laos

  Meredith Nunu en het jongste kindje Isamoala

  Child Care Centre

  Hulpproject Laos

  Riksja Laos steunt een weeshuis voor Birmese kindertjes die hun ouders zijn kwijt geraakt. Dit weeshuis wordt het CCC genoemd. Dit is een afkorting van Child Care Centre. Dit weeshuis ligt in een vluchtelingenkamp op circa 40 kilometer van het plaatsje Mae Hong Son, zo’n 300 kilometer van Chiang Mai. Er wonen naar schatting 20.000 mensen in dit vluchtelingenkamp.

  Het weeshuis is opgericht door Meredith Nunu. Zij is zelf in 1995 naar Thailand gevlucht, sindsdien woont zij in dit kamp. Zij heeft eerst een aantal jaar gewerkt als verpleegster. Daarna heeft zij zich ontfermd over een groeiend aantal weeskinderen wiens ouders door het Birmese leger gedood zijn. Dit weeshuis is uitgegroeid tot het Child Care Centre. Op dit moment wonen hier nu 44 kinderen.

  reis laos weeshuis

  Kinderen in het weeshuis

  Het vluchtelingenkamp is gelegen aan de grens van Birma. De vluchtelingen die in dit kamp wonen zijn afkomstig uit Birma en behoren merendeels tot de Karenni, een etnische minderheid uit Kayah State in Birma. De meeste bewoners van het vluchtelingenkamp zijn naar Thailand gevlucht in de tweede helft van de jaren negentig. In het al decennia durende conflict tussen de Birmese overheid en de minderheidsgroeperingen die in de grensgebieden van Birma wonen is de burgerbevolking zoals gebruikelijk het slachtoffer.

  In de Kayah State zijn de Karenni vervolgd, hele dorpen gedwongen verplaatst, burgers als dwangarbeiders ingezet en zo verder. Dit heeft geleid tot een grootschalige exodus van Karenni naar Thailand, de ontwrichting van de samenleving en de verscheuring van gezinnen in de Kayah State.

   

  Hulpproject Laos online

  De kinderen in hun mooiste kleren tijdens het kerstfeest

  In het weeshuis worden de kinderen verzorgd en opgevoed. Ook gaan ze naar school. Van het gedoneerde geld koopt Meredith groente, vleeswaren, fruit en dergelijke. Ook worden er twee mensen van betaald die koken voor de kinderen, kleren wassen en andere huishoudelijke taken op zich nemen. Als er geld overblijft dan wordt hier kleding en leermiddelen van gekocht.

  De Karenni zijn Christelijk, met kerst brengen wij daarom vaak een bezoek aan Meredith en de kinderen met cadeautjes. Dit gebeurt ergens buiten het vluchtelingenkamp aangezien we hier niet in mogen. Voor de kinderen is dit een onvergetelijke dag.

  Je kunt dit project ondersteunen door bij boeking aan te geven dat je 12 Euro wilt doneren. Wij tellen dit geld bij de reissom op en storten het op de rekening van de stichting. Uiteraard is de bijdrage geheel vrijblijvend. Als je de vakantie in Laos en charitatieve bijdragen graag gescheiden wilt houden dan is dat natuurlijk ook prima. Wij willen geen morele verplichtingen scheppen.

  Klik hier om terug te gaan naar de homepagina van Riksja Laos.

   

  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.