• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  Reisspecialist-Riksja-Laos

  Laos specialistOver Riksja Laos

  Laos specialist

  Riksja Laos is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel aanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar meer ingewikkelde excursies wilden we wel tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

  Riksja Laos is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf leuk vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het vooral individuele reizen zijn, kunnen we gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotels en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, per trein, vliegtuig of soms in een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom alleen dat wat de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Wil je meer weten, klik dan door naar: duurzaam reizen.

  Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte Myanmar reizen van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze Laos rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

  MaraMara van der Hoek

  Specialiste Laos

  Van jongs af aan had ik het grote geluk veel van de wereld te kunnen zien en als het reizen je eenmaal in het bloed zit, kom je er niet meer van af… Zuidoost-Azië heeft iets verslavends, ik blijf daar genieten van de warmte: het tropische klimaat, het hete eten, maar vooral de warmte van de mensen die er wonen. Met een brede glimlach word je begroet en een praatje is zo gemaakt, al is dat met handen en voeten als je elkaars taal niet spreekt.

  Ga je naar Laos, zoek dan vooral die lokale bevolking op. Het land wordt nog niet platgetreden door het toerisme, waardoor de mensen de mensen het oprecht heel leuk vinden om kennis te maken. Ontdek de Laotiaanse gastvrijheid tijdens de bouwsteen Slapen bij de Khmu: je overnacht in een afgelegen bergdorp, waar de kinderen zich verdringen rond het scherm van je digitale camera om zichzelf terug te zien.

   

  wie zijn wij danielleDanielle Verlaan

  Specialiste Laos

  Na een eerste verre reis naar het groene Costa Rica wist ik het zeker, ik wilde veel meer van de wereld gaan zien. Maar dan wel op mijn manier en mijn eigen tempo. Toen ik bij het zoeken naar een nieuwe bestemming Riksja Travel tegenkwam, wist ik het eigenlijk al, deze manier van reizen past bij mij. Individueel op reis, maar wel met zekerheid dat ik de hoogtepunten van een land zal zien tijdens mijn reis.

  Inmiddels heb ik al een heel stuk van Azië gezien en ik reis er steeds met liefde weer naar terug. Zeker Laos is een bestemming die hoog op mijn lijstje van favorieten staat. Het knusse gevoel dat er heerst in een stad als Luang Prabang en de ongerepte groene natuur op het Bolovenplateau gaven mij zo’n veelzijdig beeld van dit land. Zelf vond ik het fijn om te merken dat ook een land als Laos goed te bereizen, zeker omdat deze bestemming nog zo ongerept is. En doordat alle transfers en overnachtingen in kleinschalige hotels en guesthouses al waren geregeld, hoefde ik zelf eigenlijk alleen nog meer flink te genieten van mijn reis.

   

  specialist laos partnerOnze partner ter plaatse

  In Laos werken wij met een Laotiaanse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Laos reis, in goede handen bent.

   

   

  Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

   

  Stel nu je eigen Laos reis samen, kies voor een rondreis door Laos
  of
  ga terug naar de hoofdpagina van Riksja Laos.
  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.