• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  tad fane waterval laos

  Laos reizen - watervalBouwstenen: korte Laos reizen

  Bij Riksja Laos stel je je eigen individuele Laos reis samen door bouwstenen te combineren. Bouwstenen zijn korte individuele Laos reizen van meestal drie of vier dagen. Onderweg hebben we sfeervolle, verzorgde accommodaties geselecteerd die bij de omgeving passen. Verder regelen we excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Ook kun je een van onze Laos rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen.  Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Laos specialisten Danielle en Mara helpen je graag verder.

  Kies je favoriete Laos bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Reisschema: Bangkok
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 123,- p.p. bij 2 personen

  Je Laos reis start vanuit Bangkok. Omdat je internationale vlucht hier aankomt, vormt de Thaise hoofdstad het uitgangspunt voor je reis naar Laos toe. Dit startpakket is ideaal voor diegene die in Bangkok z’n eigen plan wilt trekken en op een goede locatie wilt verblijven.

  Je uitvalsbasis is een hotel vlakbij de winkelstraat Khao San Road. Vanaf daar neem je zo de taxi, tuktuk of boot naar de belangrijkste bezienswaardigheden: het Koninklijk Paleis, het levendige Chinatown of de moderne shopping malls. Wel zo fijn dat je aankomsttransfer geregeld is: onze chauffeur brengt je naar je hotel. In dit knusse hotel met zwembad slaap je twee nachten, zodat je de tijd hebt om Bangkok in te trekken. Klaar voor je ontdekkingsreis door Thailand!
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Easy going Bangkok your own way
  Budget optie: centrale lodge
  Per longtailboot Bangkok verkennen
  x
  +

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Laos reis!

  Reisschema: Chiang Rai – Luang Namtha – Luang Prabang
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 440,- p.p. bij 2 personen (per minivan)

  Op een avontuurlijke manier kennis maken met de bergstammen in kleine dorpen van Noord Laos. Je maakt een trekking dwars door de jungle van Indochina, waarbij je wel wat inspanning moet leveren. Ook doe je een traditioneel bergdorp aan. Gehuld in kleurrijke klederdracht word je vriendelijk onthaald door de locals. 

  Moe maar vol ervaringen val je ‘s avonds in slaap bij de geluiden van de omgeving en ‘s ochtends staan de hanen paraat om je te wekken.
  verder lezen

  Reisschema: Chiang Mai – Chiang Khong – Pakbeng – Luang Prabang
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 400,- p.p. bij 2 personen

  Met deze bouwsteen reis je op een comfortabele manier vanuit Chiang Mai via het noorden van Thailand naar de knusse hoofdstad van Laos; Luang Prabang. Je reist per sfeervolle boot twee dagen over de Mekong rivier, waarbij je kunt genieten van het groene, heuvelachtige landschap. 

  Proef de lokale gerechten aan boord en breng een bezoek aan de Laotiaanse bevolking die aan de oevers van de machtige Mekong rivier wonen. Het is ook mogelijk om in Luang Prabang met deze bouwsteen te starten en vervolgens naar Chiang Mai te reizen.
  verder lezen

  Reisschema: Luang Prabang
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 142,- p.p. bij 2 personen

  Volgens veel reizigers is Luang Prabang een van de leukste plaatsen in Laos, door de ligging aan de legendarische Mekong rivier, de Laotiaanse gastvrijheid en gezellige straatjes. Met deze bouwsteen maak je op een ontspannen manier kennis met deze sfeervolle stad.

  Monniken in oranje gewaden typeren het stadsbeeld en je ziet buddhistische tempels op elke hoek van de straat. Daarnaast maak je ook een excursie naar de groene rijstvelden. Omgeven door groene bergruggen en omsloten door rivieren, biedt Luang Prabang wandel- en fietsmogelijkheden in de stad en door de wilderige natuur.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Beleef Luang Prabang
  Special stay: boutique riverside hotel
  Zonsondergang over de Mekong rivier
  Kookcursus in de Laotiaanse keuken
  x
  +
  Reisschema: Luang Prabang –Khmu dorpje – Luang Prabang
  Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
  Reissom: € 142,- p.p. bij 2 personen

  Deze trekking brengt je via groen berggebied naar een authentiek bergdorpje ten noorden van Luang Prabang. Je loopt door een indrukwekkend berglandschap, terwijl je groene rijstvelden passeert. Onderweg kun je je gids alles vragen over de flora en fauna word je enthousiast begroet door kinderen in de dorpjes. 

  Je slaapt middenin een traditioneel bergdorpje. Tenslotte loop je langs de Nam Khan rivier terug naar Luang Prabang en vervolgt het laatste stuk per boot.
  verder lezen

  Reisschema: Luang Prabang – Vang Vieng - Vientiane
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen

  Tijdens deze bouwsteen reis je naar Vang Vieng, een sfeervol plattelandsplaatsje in het noorden van Laos. Gelegen aan de Nam Song rivier, in een vallei omringd door indrukwekkende kalksteenformaties trekt Vang Vieng vooral avontuurlijke reizigers. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten zoals rotsklimmen en kajakken. 

  De gemoedelijke sfeer in het dorpje en de vriendelijkheid van de inwoners maakte ons verblijf in Vang Vieng helemaal compleet. Deze bouwsteen start in Vientiane en eindigt in Luang Prabang, andersom is ook mogelijk. Je reist per lokale bus en per minibus, naar ons idee dé manier om je reis door Laos optimaal te ervaren.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Laidback Laos
  Special stay hotel in Vang Vieng
  x
  +
  Reisschema: Luang Prabang – Phonsavan - Vientiane
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 395,- p.p. bij 2 personen (per minibus)
  € 358,- p.p. bij 2 personen (reis per lokale bus)

  De vlakte der kruiken is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Laos. Deze vlakte is bezaaid met stenen kruiken waarvan de herkomst nog altijd een raadsel is. Wandelend door het glooiende landschap zal het mysterie jou ook blijven volgen.

  Je vliegt vanaf Vientiane naar Phonsavan, een plaatsje gelegen in het heuvelachtige noordoosten van Laos. Naast een bezoek aan de beroemde plain of jars, maak je ook een korte trekking in de omgeving van Phonsavan. Je bezoekt een aantal dorpjes van minderheden die in dit gebied wonen en maakt zo op een bijzondere manier kennis met hun cultuur. Tenslotte reis je per bus naar Luang Prabang (ook andersom mogelijk).
  verder lezen

  Reisschema: Vientiane
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 81,- p.p. bij 2 personen

  Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft. Hoewel Vientiane de hoofdstad is van Laos, doet het eerder aan als een groot dorp waar de stadse hectiek nog steeds ontbreekt. 

  Een ontspannend begin van je Laos reis met een transfer van de luchthaven en twee nachten verblijf in een comfortabel, centraal gelegen hotel.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Vive Vientiane
  Special stay: modern boetiek hotel
  x
  +

  Het zuiden van Laos

  Reisschema: Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen

  Midden op het Boloven plateau, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen in het regenwoud een weg naar beneden werken. De sfeervolle houten huisjes van je rustgevende eco-resort bieden een uitzicht op de spectaculaire, 200 meter hoge tweelingwaterval. 

  Vanaf je resort wandel je in eigen tempo door het groene landschap. Tijdens een optionele excursie bezoek je koffieplantages en sta je oog in oog met het boerenleven van de Laotianen.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Watervallen van Bolovenland
  Special stay: boutique riverside hotel
  Trekking op het Bolovenplateau
  x
  +
  Reisschema: Pakse – Khone Island - Pakse
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 167,- p.p. bij 2 personen

  Als je van Zuid-Laos zuidwaarts langs de machtige Mekong rivier naar Cambodja reist passeer je het eilanden gebied Sipandone. In het droge seizoen, als het waterpeil langzaam is gezakt, worden veel eilanden drooggelegd en ontstaan er zo’n 4000 eilandjes. Je verblijft op een van de grotere eilanden waar het leven zich op een langzaam tempo voltrekt. 

  Fietsend kun je langs rijstvelden rijden of een poging wagen met een bootje de zoetwater dolfijnen te spotten.
  verder lezen

  Reisschema: Stung Treng – Kratie/Banlung – Phnom Penh
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 312,- p.p. bij 2 personen

  Een reis langs de machtige Mekong rivier stroomafwaarts naar Phnom Penh. De onontgonnen gebieden trekken aan je voorbij terwijl je kennis maakt met het leven op en rond een van de beroemdste rivieren van de wereld. Je begint je reis in Zuid-Laos om vervolgens via kleine, ongerepte plaatsen de grens over te steken naar Cambodja. 

  Onderweg kun je, als je geluk hebt, de beroemde Irrawaddy dolfijnen aanschouwen. De bouwsteen eindigt in Phnom Penh waarvandaan je de hoogtepunten van het land kan ontdekken tijdens Passage through Cambodja. Of reis naar het zuiden om te ‘chillen’ aan de stranden.
  verder lezen

  1
  van
  11
  x