• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  grensovergang laos

  Visum Laos - grensovergangPaspoort en visum

  Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, dienen voor hun vakantie Laos te beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Laos en daarnaast een visum in het paspoort. Voor het verkrijgen van een visum moet je paspoort na terugkomst van je vakantie Laos nog minimaal zes maanden geldig zijn.

   

  Het visum is ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld van Vientiane en Luang Prabang. Reis je over land van Thailand naar Laos dan kun je een visum verkrijgen bij de grensovergang Chiang Khong/Ban Houay Xai, Nong Khai/Vientiane en Ubon Ratchathani/Chong Mek. Voor 30 USD en een pasfoto koop je een Laos visum dat geldig is voor een periode van 30 dagen.

  Reis je naar Laos vanuit Cambodja, bijvoorbeeld tijdens de bouwsteen via Dolfijnrivier naar Cambodja , dan dien je reeds in het bezit te zijn van een visum van Laos. Je Laos visum kun je aanvragen bij de Laotiaanse ambassade in Brussel, tel. +32(0)27400950.

  Wil je bij ons een reisaanvraag doen dan kan dit via Mijn reisplan, je kunt kiezen uit individuele rondreizen of zelf je vakantie samenstellen aan de hand van de bouwstenen.

   

  pinnen in laosGeldzaken

  De munteenheid van Laos is de Kip. Voor 1 euro ontvang je ongeveer 11.000 Kip (augustus 2010), maar dit is aan fluctuatie onderhevig. De Kip kent geen muntgeld, je ontvangt dus een grote stapel biljetten. De Kip die je overhoudt kun je in het buitenland niet meer omwisselen, neem daarom de laatste dagen niet teveel geld op.

  In alle grote steden zoals Luang Prabang, Vientiane en Pakse vind je voldoende pinautomaten. Wij raden reizigers aan om travellers cheques mee te nemen, deze zijn op veel plaatsen inwisselbaar. Naast de Kip is de Amerikaanse Dollar een veel gebruikt betaalmiddel.

  Credit cards worden vaak alleen in de luxere hotels en restaurants geaccepteerd, informeer hier dus tijdig naar. Bij enkele banken in Vientiane en Luang Prabang kun je ook contant geld opnemen met een credit card.

   

  geld uit laosHet is niet gebruikelijk om in kleine eetgelegenheden een fooi achter te laten, maar dit zal wel erg gewaardeerd worden. Het salaris van het personeel is vaak afgestemd op het ontvangen van fooien. Vijf tot tien procent van de rekening is gebruikelijk. Ook lokale gidsen en chauffeurs zullen een kleine fooi op prijs stellen.

  Persoonlijke uitgaven tijdens je Laos vakantie, zijn sterk afhankelijk van het bestedingspatroon. Reken op ongeveer 25 – 30,- dollar per persoon per dag voor eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief) en kleine souvenirs. Uiteraard is dit bedrag een schatting.

  Geld, paspoorten en waardepapieren kun je het beste in de kluis van je hotel achterlaten. Laat nooit waardepapieren op de kamer achter. Er is altijd schoonmaakpersoneel met een sleutel van de kamer.

   

  fruit markt laosGezondheid

  Riksja Laos heeft zich zoveel mogelijk ingespannen om de accuraatheid van onderstaande gegevens over gezondheid te waarborgen. Wij raden aan altijd ook zelf in contact te treden met een medische instantie met verstand van gezondheidszaken om de laatste stand van zaken te vernemen.

  Er wordt in het algemeen aangeraden om je te laten vaccineren voor DTP, Hepatitis A en Buiktyfus. Malaria vormt geen groot probleem voor reizigers in Laos, maar de weinige malariaparasieten die er nog zijn, zijn resistent tegen de gangbare malariaprofylaxen. Voor de meest actuele informatie over de benodigde vaccinaties raden wij je aan om tijdig (minimaal 6 weken voor vertrek) instanties als je huisarts, de GGD, Thuisvaccinatie.nl , Tropeninstituut of Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR) te raadplegen.

  Laos is een tropisch land en daarom loop je meer risico om ziek te worden dan thuis. Dit komt omdat er meer bacteriën aanwezig zijn in een tropisch klimaat. Een tropisch klimaat vormt met zijn vochtige warmte een goede voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hoewel het risico op ziekten niet moet worden overdreven en zeker niet je vakantie plezier in de weg zou moeten staan, is het aan te raden om je goed voor te bereiden en ook ter plekke bewust om te gaan met gezondheidsrisico’s.

  Klik hier voor meer informatie over gezondheid tijdens je Laos vakantie.

   

  Handige links

   

  Stel nu je eigen Laos reis samen, kies voor een rondreis door Laos
  of
  ga terug naar de hoofdpagina van Riksja Laos.
  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.