• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  sunset rivier laos

  sunset rivier Laos klimaatLekker weer?

  Het klimaat in Laos

  Het is er warm; het hele jaar door ligt de temperatuur in Laos rond de 30°C, maar in de maanden maart t/m mei kan dit oplopen tot 40°C.
  Het is er nat; het regenseizoen loopt van juni tot oktober, maar een Laos vakantie in deze periode is ook goed te doen. Door de luchtvochtigheid van het Laos klimaat die in de moeson periode hoger ligt dan normaal, is de gevoelstemperatuur ook hoger. Een vakantie in Laos wordt dan soms als wat zwaarder ervaren.

   

  De beste tijd: om te reizen is oktober tot maart, het drogere hoogseizoen. De tempertuur blijft tijdens deze maanden rond de 25°C hangen en er valt over het algemeen niet tot nauwelijks regen. Wegen zijn beter begaanbaar.
  Ons advies: laat het klimaat van Laos gewoon over je heenkomen, neem een poncho en badkleding mee, dan is Laos het hele jaar een goede vakantiebestemming. Maar net als bij ons: het weer blijft onvoorspelbaar…

   

  Laos klimaatRegentijd, toch naar Laos

  De moesson, van mei tot oktober, brengt bijna dagelijks hevige regenbuien, meestal in de namiddag of avond. Hierdoor is het klimaat in Laos vochting. Laat je vooral niet afschrikken door deze heftige regenbuien als je een vakantie naar Laos overweegt. De straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Meestal regent het niet achter elkaar door. De buien zijn vaak van korte duur en het levert vaak prachtige taferelen op van dreigende luchten met felle lichtflitsen. Bovendien zijn de natuur en de rijstvelden in deze periode op zijn groenst.

  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.