• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  Vientiane Tuktuk

  Vientiane TuktukHoe reis je in Laos?

  Bij Riksja Laos bouw je je eigen Laos vakantie op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 5 dagen. Ook kun je een van onze Laos rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. De Laos rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Bij aankomst in Laos is het prettig dat je transfer en de eerste twee overnachtingen geregeld zijn. Met de bouwsteen Vive Vientiane regelen wij dit voor je.

  Onze ervaren Laos reisspecialist helpt je graag op weg met behulp van het aanvragen van een reisvoorstel. Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen met daarin je wensen en contactgegevens.

  We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Laos vakantie.

   

  monniken op een rijDe meest logische route tijdens je Laos vakantie?

  Meestal begint je Laos vakantie met een startpakket in Vientiane. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen. De meeste mensen nemen vanuit Bangkok de nachttrein naar Vientiane en steken ze onderweg de grens met Laos over. Vanuit Vientiane reis je naar het noorden, volgens veel reizigers een van de meest interessante gebieden van Laos. Vanuit de sfeervolle stad Luang Prabang, kun je twee dagen als olifanten verzorger door het leven gaan of kies je voor een korte of lange trekking naar afgelegen dorpjes. Een vlucht naar Pakse, in het zuiden van Laos, brengt je in het groene Bolovenland waar watervallen een weg door het regenwoud zoeken. Via de eilanden in de machtige Mekong rivier kun je ook Cambodja aan je vakantie toevoegen. Klik hier voor de bouwstenen in Laos .

   

  localbus spiegelVervoer

  Tussen de bouwstenen maken we gebruik van een mix van openbaar vervoer; zo reis je net als de Laotianen per bus of kun je de langere afstanden per vliegtuig overbruggen. Vanuit Bangkok naar de grens met Laos kan het beste per trein. Uiteraard regelen wij dit voor je. De kleine transfers van bijvoorbeeld het vliegveld naar je hotel zijn gemakkelijk zelf ter plekke te regelen. Economisch gezien kun je deze transfers per taxi of tuk tuk beter zelf regelen.

  Reizen per lokale bus in Laos

  Tijdens een aantal van onze bouwstenen is het mogelijk om per lokale bus te reizen. Deze busreizen raden wij vooral de avontuurlijke en budget-georienteerde reiziger aan. Deze bussen zijn primitief en worden veel gebruikt door de lokale bevolking. Houdt er wel rekening mee dat er ook kippen in deze bussen meereizen, stoeltjes in het gangpad staan en de veiligheid niet te vergelijken is met de Westerse standaard.

   

  Stel nu je eigen Laos reis samen, kies voor een rondreis door Laos
  of
  ga terug naar de hoofdpagina van Riksja Laos.
  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.