• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  trekking laos

  Namtha Mountain Trail

  Laos trekking

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Chiang Rai – Luang Namtha – Luang Prabang
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 441,- p.p. bij 2 personen (per minivan)
  Aanvang: dagelijks

  Naar ons idee is deze avontuurlijke trekking dé manier om te ervaren hoe de bevolking in de kleine dorpen van Noord Laos leeft. Je maakt twee trekkingen van een dag, dwars door het gebied rondom Luang Namtha en Oudom Xay, waarbij je wel wat inspanning moet leveren. Je overnacht in traditionele dorpjes in een simpele guesthous. De comfort ontbreekt hier, maar dat is ook weer de charme van dit programma.

  Wanneer je een goede conditie hebt is deze Laos trekking prima te doen. Op dag 2 zul je zo'n 4 uur wandelen, waarvan ook een paar pittige stukken bergopwaarts over Namtha Mountain. In geval van regen vlak voor of tijdens de trekking zal het programma aangepast worden en kan de trekking een stuk pittiger uitvallen.

  Deze bouwsteen start in Chiang Rai in Thailand en eindigt in Luang Prabang in Laos, maar mocht je deze trekking andersom willen boeken dan is dat ook mogelijk.

  Overnachten: 2 nachten in een simpele guesthouse en 1 nacht in een hut met gedeelde sanitaire voorzieningen
  Excursie: geen
  Transport: join-in transfer per minibus met chauffeur
  Maaltijden: 3 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner
  Overig: Engelssperekende gids
  • visumkosten Laos voor 30 dagen (US$ 30,- bij de grenspost van Laos)

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

  trekking luang namtha laosDag 1 – Chiang Rai – Luang Namtha

  Vandaag word je naar de grensovergang bij Chiang Khong gebracht. Hier zet de chauffeur je af en loop je zelf deze grens over. Je stapt op de pont over de Mekong rivier, wat je enkele minuten en omgerekend slechts een paar euro zal kosten. Eenmaal aan de overkant regel je voor 30 USD bij de grenspost van Laos je visum voor 30 dagen. De chauffeur wacht je op en brengt je per minibusje naar Luang Namtha. Deze manier van reizen is wel wat duurder, maar zorgt tijdens deze rit over bochtige wegen wel voor enig comfort. Wanneer je graag voor een voordeligere optie kiest, dan is het ook mogelijk om per lokale bus te reizen. Houdt er rekening mee dat deze bussen een stuk primitiever zijn, tussen de kippen reis je op een typische Laotiaanse manier naar Luang Namtha.

  De rit van ongeveer vijf uurtjes is indrukwekkend en gaat sneller voorbij dan je denkt. Na aankomst informeert de gids je over de Laos trekking die morgen start. Je overnacht in een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie in Luang Namtha.

  luang namtha trekking laosDag 2 – Luang Namtha, Laos trekking

  Na je ontbijt maak je je klaar voor deze 2-daagse Luang Namtha trekking. Na het ontbijt word je opgehaald en reis je in ongeveer een uurtje aan Ban Nam Leu, een Lanten-bergdorp. Vanuit hier begint de trekking, onder leiding van een ervaren gids. Door de groene natuur en via uitgestrekte velden maak je een wandeltocht van ongeveer 6 uur. In het regenseizoen kan het hier soms wat glad zijn, zorg dus voor schoenen met een goed profiel.

  Tijdens de wandeling wordt je begeleid door het geluid kabbelende riviertjes en fluitende vogels. Laat het de gids gerust even weten als je onderweg een fotostop wilt maken, er is zoveel moois te zien! Rond het middaguur kun je genieten van een eenvoudige, maar smakelijke lunch. Je overnacht in het eenvoudige dorpje Ban Nahom, of 40 minuten verder in het dorpje Ban Nam Goy. Moe maar vol nieuwe indrukken kunt je hier even heerlijk ontspannen na een lekker diner en aansterken voor de volgende dag.

  vrouwen luang namtha laosDag 3 – Terug naar Luang Namtha

  Vandaag gaat de wandeling verder door de bossen en langs de oevers van de rivier Nam Ha. Houd je oren en ogen vandaag goed open, want er worden in deze omgeving af en toe apen gespot.

  Na een ontspannen lunch vaar je per bamboevlot verder naar rivier verder naar het Nam Ha PA (Protected Area), een beschermd natuurgebied. Sinds enkele jaren ondersteunt de UNESCO daar de uitbouw van het Nam Ha Ecotourism Project.

  Na de wandeling van 5 uur en de boottocht reis je, afhankelijk van het seizoen, hetzij per boot of met een pick-up truck in ongeveer een uur terug naar Luang Namtha, waar je verblijft in het bekende Guesthouse.

  monnik in luang prabang laosDag 4 – Luang Namtha – Luang Prabang

  Vandaag ga je vroeg uit de veren voor het laatste deel van deze Laos trekking bouwsteen. Na je ontbijt word je opgehaald en reis je per minibus in ongeveer 9 uur naar de sfeervolle stad Luang Prabang. De weg is wat hobbelig, maar ook hier maakt de omgeving en het uitzicht veel goed.

  Deze Laos trekking eindigt bij aankomst bij je hotel in Luang Prabang. Een logische volgende bouwsteen is Beleef Luang Prabang. Leer de stad kennen die beroemd is om kleurrijke tempels, talloze monniken in oranje gewaden en de bijzondere, gemoedelijke sfeer die er hangt.

  Deze bouwsteen is goed te combineren met...

  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.