• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  noord thailand monnik cambodja

  Ontdek Chiang Mai

  Laos Thailand reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Chiang Mai
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 46,- p.p. bij 2 personen

  Veel reizigers brengen een bezoekje aan het noorden van Thailand voor een actieve wandeling, olifant- en/of vlottocht in de bergachtige natuur, maar Chiang Mai is wat ons betreft ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. Door de relaxte sfeer geeft de stad je een dorpsgevoel, de moeite waard om een paar dagen extra te verblijven.

  Overdag ontspan je bij het hotel of wandel je door de stad. Er zijn vaak markten te vinden, waar ook locals hun inkopen doen. Als je op zondag in Chiang Mai verblijft vinden wij de Walking Street een aanrader. In het centrum van de stad worden straten afgezet, zodat locals en toeristen hier rustig kunnen winkelen. Wil je op je vrije dag Thais leren koken, tokkelen tussen de bomen of de stad en omgeving per fiets ontdekken, dan staan op deze pagina onze favoriete uitstapjes. Je verblijft in een stadspoorthotel in het centrum van Chiang Mai. Het hotel heeft veel kamers en is daarom groter dan onze meeste accommodaties, een echt stadshotel dus. Wij hebben voor dit hotel gekozen vanwege de gunstige ligging. Binnen een paar minuten sta je in het oude stadscentrum.

  Overnachten: 2 nachten in een stadspoort hotel in het centrum van Chiang Mai
  Excursie: geen
  Transport: geen
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele excursies: koken met de Thai, tokkelen tussen de treetops en fietsen door Chiang Mai

  • entreegelden

  • fooien

  chiang mai nachtmarkt thailandDag 1 – Chiang Mai, aankomst

  De meeste mensen komen ’s ochtends aan per nachttrein, een enkeling ’s avonds vanuit Sukhothai. Omdat er een stadsmuur met gracht om het centrum van Chiang Mai loopt, vinden wij Chiang Mai een knusse en overzichtelijke stad. Verblijf in de stad is prettig door het milde weer, de tempels, kleurrijke markten en relaxte sfeer.

  Als je ’s avonds door de stadspoort het ommuurde deel uitloopt kun je langs de gracht sfeervolle, verlichte restaurants vinden. Na het eten is het heerlijk om in de zwoele avond terug te lopen. Binnen de muren loop je als vanzelf naar de avondmarkt. Je kunt er uren shoppend en onderhandelend doorbrengen, al is het zoals altijd opletten geblazen voor nepartikelen. Onze ervaring is dat het afdingen hier veel beter gaat dan in Bangkok.
  De markt is er echt voor toeristen, ga voor een authentiekere ervaring naar Warorot markt, met een assorti van fruit, groente, gedroogde vis, varkenshoofden, buffelvlees etc.

  chiang mai doi suthep thailandDag 2 – Chiang Mai

  Vandaag heb je alle tijd om de Chiang Mai verder te ontdekken. Natuurlijk zijn er auto’s, moderne winkels en kantoren, maar er staan ook nog ruim 300 tempels in en om Chiang Mai. Wij maakten een halve dagtrip naar de tempelberg Doi Suthep. Doi Suthep is dé pelgrimplek van Thailand. Doi Suthep is voor de Thai een van de meest heilige tempels omdat er een relikwie ligt waarvan men beweert dat het het schouderbeen van Boeddha is. Klimmend over een 309 treden tellende trap, met slangenhoofden als leuning, vervolg je je weg naar boven. Een pittige klim, maar eenmaal boven wordt je bij helder weer beloont met een prachtig uitzicht over Chiang Mai en de omgeving.

  tempel doi inthanon thailandDag 3 – Chiang Mai, vertrek

  Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en kun je een trekking maken naar de lokale bevolking. Als je langer in Chiang Mai wilt zijn, verleng deze bouwsteen dan met één of meerdere nachten. Ook kun je naar Ko Chang reizen voor een verblijf aan het strand.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Special Stay - Thai stijl hotel

  Reissom: € 100 p.p. bij 2 personen
  Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad en inclusief ontbijt

  Het hotel dat wij standaard aanbieden is een prima middenklasse hotel voor een goede prijs. Wil je liever verblijven in een comfortabeler hotel in Thaise sfeer dan kan dat ook. Kies dan voor onze special stay, wij vonden het hotel een fijne plek om te verblijven en het personeel bijzonder vriendelijk. Het hotel heeft een zwembad en vanaf het hotel loop je zo naar de gezellige Night Market van Chiang Mai, waar je uren shoppend en onderhandeld door brengt.

  Koken met de Thai

  Reissom: € 46,- p.p.
  Inbegrepen: Thaise kookles inclusief transfer en kookboekje met recepten

  Start deze ochtend niet met een al te zwaar ontbijt, want al je culinaire creaties van vandaag moeten natuurlijk geproefd worden. Na het ontbijt word je opgehaald en door de smalle straatjes van Chiang Mai naar een Thaise woning gebracht. Bij aankomst trokken wij direct onze slippers uit en ploften neer op kussens bij een lage tafel. Het moeilijkste gedeelte van de dag was voor ons het kiezen van de gerechten die je wilt maken. Na onze keuze werd er een boodschappenlijst opgemaakt en gingen we met een Thai naar de lokale markt. Je koopt zelf de verse producten in, met uitleg welke kruiden en producten er in de Thaise keuken gebruikt worden.

  Eenmaal terug gaat het schort om en kan het koken beginnen. Onder leiding van een enthousiaste Thai ga je zelf gekozen gerechten bereiden. Wij hebben geleerd om een echte Thaise Pad Thai, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel en krijg je een kookboekje mee om thuis zelf aan de slag te gaan.

  Tokkelen tussen de Treetops

  Reissom: € 69,- p.p.
  Inbegrepen: tokkelen door de boomtoppen, wandeling door de bossen inclusief een Thaise lunch

  Wanneer je op zoek bent naar avontuur en niet bang bent voor hoogtes dan is deze dagexcursie een aanrader. Vroeg in de morgen staat er een transfer voor je klaar en rijd je in ongeveer 1,5 uur naar de bossen rondom Chiang Mai. Hier krijg je een helm en veiligheidstuigje om en kan het tokkelen gaan beginnen. Er zijn 39 platformen. Je bent letterlijk een paar uurtjes met je voeten van de grond en suist door de groene bossen van Chiang Mai. Tussen de middag sta je met beiden benen op de grond en eet je een Thaise curry. Na je buik te hebben gevuld maakt je een korte wandeling van ongeveer 1 uur door de bossen van het gebied. De minimale leeftijd is 6 jaar.

  Op de fiets door Chiang Mai

  Reissom: € 31,- p.p.
  Inbegrepen: halve dag fietsen door Chiang Mai en het platteland

  Ook kunnen wij een fietstocht door Chiang Mai aanbieden. Met een gids fiets je dan in een kleine groep door het platteland en de stad, op weg naar de tempel-ruïnes van Wiang Kum Kam.

  Deze bouwsteen is goed te combineren met...

  Welke optie wil je aanvragen?

  Ontdek Chiang Mai
  Special Stay - Thai stijl hotel
  Koken met de Thai
  Tokkelen tussen de Treetops
  Op de fiets door Chiang Mai
  x
  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.