• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  phnom penh riksja cambodja

  Indrukwekkend Phnom Penh

  Laos Cambodja reis - Phnom Penh

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Phnom Penh
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 146,- p.p. bij 2 personen

  Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. In Phnom Penh vind je onder andere de mystieke, culturele rijkdom van de Khmers. Samen met een gids waan je je in het heftige verleden van Cambodja tijdens het bezoek aan Tuel Sleng Museum en de Killing Fields. Ook het bewonderen van het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode staan op het programma tijdens je verblijf in Phnom Penh.

  Je verblijft twee nachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel dat centraal gelegen is. Wil je langer in Phnom Penh verblijven dan kun je dit in je reisplan aangeven.

  Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig, maar sfeervol hotel
  Excursie: dagexcursie in Phnom Penh met gids
  Transport: auto met chauffeur
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

  tuktuk phnom penh cambodjaDag 1 – Aankomst in Phnom Penh

  Bij aankomst in Phnom Penh ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je verblijft. Wil je op een echte Aziatische manier vervoerd worden, dan kun je voor ongeveer 1 tot 3 dollar een Riksja of tuk tuk huren die je naar het hotel brengt. Je verblijft in een eenvoudige maar sfeervolle accommodatie op loopafstand van diverse bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Nationaal Museum.

  De naam van deze sfeervolle stad betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de geschiedenis heeft een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden gevonden die door de Mekong aangespoeld waren. Om deze beelden te beschermen heeft Penh de beelden mee een heuvel op genomen en daar een gebedsplaats gemaakt. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds en is de Wat Phnom. Je vindt hier een pagode en kleine aapjes en marktstalletjes bevolken de heuvel. Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Phnom Penh kun je ’s middags een bezoek brengen aan deze oudste plek van de stad.

  monument killing fields cambodjaDag 2 – Phnom Penh, excursie Killing Fields en Tuol Sleng museum

  Vandaag ga je met een gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh ontdekken en leer je meer over de geschiedenis van Cambodja. Meestal begin je de dag met een bezoek aan het Nationaal Paleis en de Zilveren Pagode. Het Nationaal Paleis is pas aan het begin van de 20e eeuw gebouwd. Je ziet fleurige binnenpleinen, elegant gebeeldhouwde gevels en lange galerijen. In de Zilveren Pagode (ofwel de tempel van de Buddha van Emerald) vind je de beroemde zilveren vloer. Deze is opgebouwd uit 5000 zilveren tegels van een kilo per stuk.

  Vervolgens neemt de gids je mee naar het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. In 1975 trokken de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh binnen. Pol Pot werd premier van Cambodja en probeerde op bloedige wijze van Cambodja een communistische landbouwstaat te maken. Geld, onderwijs, godsdienst en privé bezit werden afgeschaft. Huwelijken werden gearrangeerd en kinderen werden gescheiden van hun ouders. Personen die niet meewerkten werden omgebracht. Ook intellectuelen en academici werden gedood. Pol Pot geloofde namelijk niet in hun ideeën en beschouwde hen als lastige obstakels. Tuol Sleng is een oude basisschool die gebruikt werd als martelgevangenis voor politieke vijanden. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, ook net even buiten Phnom Penh in een boomgaard. Hier zijn ruim 17.000 mensen omgebracht. Een bezoek aan het museum en de Killing Fiels zijn erg indrukwekkend, je wordt hier direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

  monnik rivier pnom penh cambodjaDag 3 – Vertrek Phnom Penh

  Vandaag pak je je koffer weer in en verlaat je deze sfeervolle stad. Afhankelijk van waar je je reis bent begonnen, kun je de reis door Cambodja vervolgen of verder reizen naar Laos of Thailand.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Special stay - Phnom Penh

  Reissom: € 175,- p.p bij 2 personen
  Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad en inclusief ontbijt, dagexcursie in Phnom Penh met gids, auto met chauffeur

  Ons standaardhotel is netjes, maar eenvoudig en het heeft geen zwembad. Vind je het een lekker idee om je verblijf in Phnom Penh in net iets meer comfort door te brengen, dan kun je hier ook kiezen voor onze Special Stay accommodatie. Dit hotel ligt vlakbij het paleis in het hartje van de stad, maar wel in een rustige straat. Hier kun je tussen de tempel- en museumbezoeken door relaxen op de loungebedden aan het zwembad. In de tropische tuin van het hotel vind je overal kleine zitjes waar je met een verse vruchtensap in de kussens ploft. De kamers zijn wat ruimer en wij hebben hier heel goed gegeten in het restaurant.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Indrukwekkend Phnom Penh
  Special stay - Phnom Penh
  x
  x

  Hoi, leuk dat je interesse hebt in een reis naar Laos. Goed om te weten: binnenkort gaat deze site uit de lucht. Geen paniek, wil je zelf ook met je voeten in de rijst staan, dit kan natuurlijk nog steeds. Je vindt straks alle informatie voor reizen door Laos terug op de site van Riksja Thailand.